Zboží

Bylinné čaje a jejich přínosy


Bylinkové čaje si po staletí drží svou velkou popularitu. Nejen že skvěle chutnají a jsou příjemně osvěžující, ale dávají nám také řadu zdravotních výhod. Pokud jste příznivci přírodní medicíny, určitě jste se s bylinkovými čaji setkali. Dnes se k alternativním zdrojům medicíny obrací daleko více lidí než kdy dříve. Když se podíváme do historie, zjistíme, že bylinkové čaje mají opravdu velmi dlouholetou tradici. Bylinkové nápoje se připravovali již ve starověké Číně, Egyptě či Řecku. I tehdy se čaje užívaly nejen pro jejich lahodnou chuť, ale také pro jejich zdravotní účinky.

čaje

Příprava bylinkového čaje je velmi jednoduchá. Vyberete si své oblíbené bylinky, můžete použít sušené či čerstvé. Je možné použít také sypané směsi čaje, kde máte bylinky už krásně připravené. Bylinky zalijte horkou vodou, ovšem ne přímo vroucí. Poté, co vodu ohřejete do dobu varu, nechte ji mírně vychladnout a poté zalijte bylinky. Množství by mělo být asi 1 až 2 lžičky na jeden šálek. Nechte louhovat 5-10 minut a poté můžete přecedit. Pro lepší chuť si čaj oslaďte medem, čekankovým sirupem, datlovým sirupem, kokosovým sirupem či jinými sladidly.

Teď se podívejme na některé bylinkové čaje a jejich účinky.

Zázvorový čaj

Zázvorový čaj je skvělým pomocníkem při nachlazení, kašli a rýmě. Také podporuje váš imunitní systém, aby bojoval proti nemocemi. Napomáhá také zdravému trávení. Pokud chcete ochutnat skutečně kvalitní čaj, vyzkoušejte zázvorový čaj Darka shop.

Meduňkový čaj

Meduňkový čaj je oblíbený zejména před spaním. Má totiž zklidňující účinky, pomáhá snižovat úroveň stresu a bojuje proti úzkostem.

čaj

Mátový čaj

Mátový čaj je sině aromatický a pomáhá zejména při podrážděném žaludku. Osvěží váš dech a také pomáhá při bolestech hlavy. Kromě toho, je velmi osvěžující.

Heřmánkový čaj

Heřmánkový čaj má stejně jako meduňkový zklidňující účinky. Pomůže vám při obtížích se spánkem, k celkovému zklidnění a doporučuje se i pro ty, kteří mají problémy se žaludkem.