Byznys

Využijte výuky v autoškole ve svůj prospěch


Autoškola v Praze Autoškola Holešovice vás může naučit mnoha dovednostem, které v jiných, zejména menších městech nebudete mít příležitost vyzkoušet a prožít. Využijte pražské autoškoly ve svůj prospěch a zaměřte se na některé jevy, které vám pomohou získat cenné zkušenosti.

Tramvaje – s tramvajovými pásy se v Praze setkáte na mnoha místech a právě tramvaje představují zajímavou výzvu pro každého adepta na řidičské oprávnění. Zde se v praxi seznámíte s pravidly silničního provozu v souvislosti s jízdou tramvaje, například když má přednost před souběžně jedoucími vozidly, pokud se chystá odbočit vpravo či vlevo do tramvajové vozovny.

jízda za snížené dohlednosti

Složité křižovatky – naučit se pravidla projíždění křižovatek v rámci teorie je něco úplně jiného, než když jste přímo tam fyzicky. Jde totiž o to, že je velký rozdíl mezi prohlížením situace na křižovatce namalované na papíře jakoby při pohledu z výšky, a reálnou situací sledovanou z kabiny vozu. Mnoha řidičům dovedou složité dopravní situace na křižovatkách zamotat hlavu a právě v autoškole se můžete naučit zvládat náročné události v silničním provozu. Když uděláte chybu jako žák, nic se neděje, ale budete-li chybovat už jako řidič s řidičákem v kapse, budete pokutován.

jízda na cvičišti

Hustý provoz – hustý provoz je sice i mimo města na hlavních tazích, ale jiné to je při jízdě městským koridorem, kde se vás týkají předpisy s ohledem na křižovatky a další podobné situace. V hustém provozu je obtížnější reagovat na všechny podněty, protože musíte zároveň sledovat odstup od vozidel před vámi, udržovat vhodnou rychlost vozidla a taktéž sledovat všechna dopravní značení.

Snížená viditelnost – v autoškole se také vyplatí objednat si jízdy večer či v noci za tmy a také za deště nebo sněžení. Toto je rovněž dobré vyzkoušet a prožít, abyste měli patřičnou zkušenost a zajistili si jisté dovednosti, jež se vám pak v životě budou za volantem hodit.