Zboží

K čemu slouží AZURO Multi 5v1


Postarat se, aby voda v bazénu zůstala po celou sezónu zářivě průzračná a čistá, není nic jednoduchého. Ani s nejlepším vybavením to není snadný boj, a je tedy pochopitelné, že využíváme prakticky všech dostupných prostředků, včetně těch chemických. Jistě, řada lidí se na ně dívá poněkud nedůvěřivě, avšak ukazuje se, že bez nich se bohužel zkrátka neobejdeme.

To je ostatně také důvod, proč jich na trhu najdeme takové množství, přičemž každý přípravek slouží k něčemu jinému. Některý snižuje či zvyšuje pH, další desinfikuje, jiný zase třeba bojuje s řasami. Ovšem používat velké množství nejrůznějších chemikálií také není zrovna ideální. Proto byly také vyvinuty multifunkční tablety, jako například AZURO Multi 5v1. Jedná se o tablety, které, jak již název napovídá, mají více účinků.

dítě v bazénu

Za prvé působí jako desinfekce, podobně jako například chlor. Tím se zabraňuje množení nejrůznějších řas a sinic, které pro majitele bazénu představují velký problém. Zároveň ale také upravují hodnotu pH a stabilizují tvrdost vody. Působí také jako vločkovač, kdy spojuje drobné nečistoty do větších shluků tak, aby je pochytalo filtrační zařízení, či je bylo možné vybrat síťkou.

Zde se samozřejmě můžeme ptát, proč když jsou tyto tablety tak úžasné, je nepoužívají všichni, a jsou v podstatě málo známé? Je to proto, že ve skutečnosti mají nejen pozitiva, ale také několik nevýhod, o kterých je dobré vědět.

plavecký bazén

Tou první je fakt, že každý bazén je odlišný. Některý potřebuje vyšší množství chloru, další má zase nízké pH, jiný zase vysoké. Tyto multifunkční tablety tak mohou vyřešit jeden problém, ale naopak způsobit další, případně jej vůbec neřešit. Proto je lepší dávkovat každý přípravek individuálně tak, jak je to potřeba.

Zapomenout nemůžeme ani na to, že nejsou ani zdaleka tak efektivní, jak bychom si mohli myslet, a jak by se mohlo zdát. Je tedy potřeba větší množství, aby se dosázlo stejného účinku. A to rozhodně není ideální situace.