Zboží

Léčivé nápoje


Tedy, ne že by léčivá síla z rostlin někam zmizela, to ne. Ale málokde naleznete seriózní informace o účincích té či oné rostliny. Pokud si projdete internet a přečtete různé články, které píše kdejaký jouda, tak zjistíte, že jsou vlastně všechny rostliny dobré na všechno. A babo raď. Jenže ani ta bába už to pořádně neví. Kopřivy nemá rád nikdo. Na zahradě se jich snaží každý zbavit, většinou marně, a přitom je to jedna z velice léčivých rostlin. Nevím, zda má sešlehání vliv na revma, jak říkávala moje babička, která ho měla. Ale nikdy jsem ji neviděl šlehat se kopřivami.

vzrostlá kopřiva

Že je pro kačeny trhala holýma rukama, to už je druhá kapitola věci. Přiložení kopřivových listů má revma, dle babičky tedy, vytáhnout a měly by ustat takové ty křeče. Hodně se také mluví o tom, že by měl člověk pít kopřivový čaj. Proč? Pokud se podíváme na všechny informace, tak to má asi dvacet důvodů. Ten hlavní je však proto, že by měl čistit močové cesty, je totiž močopudný. Protože obsahuje flavonidy, měl by omezovat zánětlivé procesy. Když pijete tento čaj, tak si posilujete imunitní systém. Což jistě není na škodu. Pravidelné pití pak prý snižuje krevní tlak i cukr.

zelený čaj

Čtete diabetici? Vyzkoušejte ho, pokazit byste tím rozhodně nic neměli. Tento čaj také mírní žaludeční problémy. A u žen také omezuje menstruační obtíže. Nuže, nyní je období, kdy již v kopřivách žádná síla není. Proto si můžete tento čaj zakoupit a později prozradím kde. V každém případě se příští rok na sběr kopřiv vydejte. Nasbírejte si jich více a udělejte z nich kopřivový špenát. Je prý deset krát zdravější než ten pravý. Jen se nebojte ho vyzkoušet. Příprava je stejná jako z běžných špenátových listů. Ale zpátky k čaji. Když si jej chcete objednat, tak neváhejte kliknout na odkaz který je umístěn výše, a to vás přenese do prodejny s čaji. Zde si můžete vybírat do sytosti.